Panna cotta er så utrolig godt. Og kjempeenkelt å lage. Denne er frisk og syrlig og smaker nydelig med sesongens jordbær på toppen.
- 2/3 liter kremfløte
- 1-2 dl sukker (etter smak)
- skallet og saften av 1 lime
- skallet og saften av 1 sitron
- 5 gelatinplater
- friske jordbær til servering
Slik gjør du:
Legg først gelatinplatene i bløt i en skål med kaldt vann.
Finriv skallet av sitronen og limen og klem ut saften.
Ha fløten i en panne sammen med lime- og sitronsaft, finrevet skall og sukker.
Varm opp til kokepunktet og trekk pannen av varmen. Klem vannet ut av gelatinplatene og ha dem i fløteblandingen. Rør til de er helt oppløst. Finn fram formene som du skal bruke. Smør dem med litt smør og dryss sukker i bunnen og på sidene. Jeg brukte bare glass denne gangen og serverte panna cottaen i glassene. Da er det ikke nødvendig å sukre og smøre dem. Hvis du ikke bruker ildfaste former er det lurt å la fløteblandingen kjøle seg litt ned før du heller den i formene/glassene. Fordel fløteblandingen i de fem formene.
Dekk dem med plastfolie og la dem stå i kjøleskapet og stivne i 2-3 timer. Skjær jordbærene i terninger og legg dem på toppen av dem ferdige panna cottaen.
Server til noen du er glad i :)
Finriv skallet av sitronen og limen og klem ut saften.
Ha fløten i en panne sammen med lime- og sitronsaft, finrevet skall og sukker.
Varm opp til kokepunktet og trekk pannen av varmen. Klem vannet ut av gelatinplatene og ha dem i fløteblandingen. Rør til de er helt oppløst. Finn fram formene som du skal bruke. Smør dem med litt smør og dryss sukker i bunnen og på sidene. Jeg brukte bare glass denne gangen og serverte panna cottaen i glassene. Da er det ikke nødvendig å sukre og smøre dem. Hvis du ikke bruker ildfaste former er det lurt å la fløteblandingen kjøle seg litt ned før du heller den i formene/glassene. Fordel fløteblandingen i de fem formene.
Dekk dem med plastfolie og la dem stå i kjøleskapet og stivne i 2-3 timer. Skjær jordbærene i terninger og legg dem på toppen av dem ferdige panna cottaen.
Server til noen du er glad i :)
Mmm, såg nydeleg ut, Veronica:o) Lagde dobbel pannacotta med appelsin og sjokolade i helga, og hadde utifrå det ein tanke om at Pannacotta med sitron må vere smakfullt og der var du med oppskrifta di:o)
SvarSlettSkal definitivt prøvast!!
Ooo! Det høres også godt ut med appelsin og sjokolade :) Dette ble knallgodt, så det håper jeg du prøver.
SvarSlettDet kan jeg skrive under på! Knallgod! Flinke søsteren min<3
SvarSlett:D Takk :) det var gøy å kokkelere med deg i helgen!
SvarSlettJeg må spørre, hvor lenge skal gelatinplatene ligge i vannet? :) fin oppskrift!
SvarSlett