torsdag 9. juni 2011

Panna cotta med pasjonsfrukt

Panna cotta er godt og pasjonsfrukt er godt. Panna cotta med pasjonsfrukt er kjempegodt! Når du skal kjøpe pasjonsfrukt er det lurt å se etter noen som er litt rynkete i skallet og som gir litt etter for trykk.

Dette trenger du til to store porsjoner eller fire små:
- 1/3 l kremfløte
- 1/2 dl sukker
- 3 pasjonsfrukter
- 2 gelatinplater

Legg først gelatinplatene i bløt i en skål med kaldt vann. Ha fløten i en panne sammen med saften av to pasjonsfrukter.
Ha i sukker. Rør mens du koker fløten forsiktig opp. 
Klem ut vannet fra gelatinplatene og ha dem oppi fløteblandingen. Rør til det er klumpfritt.
Sil blandingen hvis du ikke vil ha frøene med i panna cottaen. 
 Finn fram formene som du skal bruke. Smør dem med litt smør og dryss sukker i bunnen og på sidene.
Hell forsiktig fløteblandingen i formene, dekk dem til med plastfolie og sett dem i kjøleskapet 2-3 timer til panna cottaen er stivnet. 
For å få panna cottaen ut av formene kan du skylle utsiden av formene med litt varmt vann slik at den smelter litt og løsner. Pynt med saften og frøene fra den siste pasjonsfrukten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)