torsdag 16. juni 2011

Amerikanske pizzabunner

Italiensk pizza er kjempegodt, men av og til smaker det godt med en skikkelig tykk og luftig bunn. Denne oppskriften holder til to amerikanske pizzabunner i langpanne.

 Dette trenger du:
- 4 dl lunkent vann
- 1 pk tørrgjær
- 2 ts salt
- 5 ss olje
- ca. 650 g hvetemel

Slik gjør du:
Ha gjæren i en bolle og ha i lunkent vann. Rør til gjæren er oppløst. 
Ha i salt og olje og bland det inn. 
Bland inn hvetemel til deigen samler seg. 
Kna den godt med hendene. Bruk mer mel hvis deigen blir klissete. Ha deigen tilbake i bollen og dryss litt mel på toppen. 
La den heve til dobbel størrelse. 
Del deigen i to like store emner. 
Bruk gjerne kjøkkenvekt for å få emnene nøyaktig like store. Kjevl hvert emne ut slik at det dekker en langpanne. 
Hev bunnene til dobbel tykkelse i en ovn forvarmet til 75 grader. Når bunnene er ferdig hevet skrur du opp temperaturen til 200 grader og lar dem forsteke i ca. 10 minutter eller til de er faste oppå og rett før de begynner å bli gyldne. 
Nå gjenstår det bare å sause og toppe pizzaene med det du måtte ønske. Jeg laget en med løk, ost, skinke, pepperoni, paprika og sjampinjong... 
...og en med kebabkylling, løk, paprika, ost og sjampinjong.
Velbekomme!

10 kommentarer:

  1. God bunn, men tar LANG tid, og derfor ikke helt verdt det :(

    SvarSlett
  2. Skikkelig god bunn tar litt tid :/ Men hvis du ikke er så nøye med heving kan du lage en ok bunn på kort tid også.

    SvarSlett
  3. TAKK for en helt herlig oppskrift!!!!! prøvd å finne en god oppskrift på pizzabunn kjempe lenge..fant en endelig;)

    SvarSlett
    Svar
    1. Så kjekt å høre at jeg kunne være til hjelp :)

      Slett
  4. Hei :) Hvor lenge steker du pizzaen etter du har tatt på fyllet? Ser ut som en kjempe god pizza :D

    SvarSlett
    Svar
    1. Til osten er gyllen. Det tar vel ca. 15 minutter på 225 grader :)

      Slett
  5. Til du synes den ser passe stekt ut. Er ikke vanskligere enn d :)

    SvarSlett
  6. Hei :)
    Lurte på hvordan er det å fryse ned ene deigklumpen?

    På forhånd takk! :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg fryser dem ned hele tiden jeg, fungerer som bare det!

      Slett
  7. Hei! Må man forsteke? Blir den rå om man ikke gjør det? Er bare ikke vant til det!
    Takk!

    SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)