onsdag 2. mars 2011

Risotto med rødløk og laks

Risotto er ikke verdens mest fotogene rett, men det smaker utrolig godt. Jeg lagde denne risottoen igår med noe av restene av laksen fra mandagen. Når du bruker ferdig tilberedt laks vil den dele seg opp i småbiter/tråder i risottoen slik at du ikke får store biter av fisk. Hvis du vil ha mer framtredende biter av fisk må du heller tilsette terninger av rå fisk og røre veldig forsiktig siste minuttet.

 Dette trenger du til 1 porsjon:
- 1 dl risottoris
- 1 grønnsaksbuljongterning
- 5-6 dl vann
- 1 ss olje
- 1/2 rødløk
- 1 fedd hvitløk
- 100 g ferdigstekt laks, kald og i biter
- 1/2 ts sitronpepper
- 30 g smør
- ca. 25 g revet parmesan
- salt og pepper

Slik gjør du:
Grovhakk rødløken og finhakk hvitløksfeddet. De må selvfølgelig skrelles først...
 Kok opp vannet og ha i buljongterningen. Hold buljongen varm. 
Varm opp litt olje i en panne og fres rødløk og hvitløk raskt. 
Samtidig har du risottorisen i en varm, tørr stekepanne. Rist den ofte så den ikke svir seg. 
Når du har ristet risottorisen noen minutter har du løkblandingen over i stekepannen. Bland det godt sammen. 
Øs på buljong slik at risen er dekket og la det surre på middels varme. 
Øs på mer buljong underveis etterhvert som den koker inn. Fortsett sånn til risen er ferdig, men fremdeles har tyggemotstand (15-20 minutter). Når du øser buljong på siste gang har du i laksen og sitronpepper.
Rør den inn og la buljongen koke inn til ønsket konsistens. Jeg liker risottoen best når den ikke er for tørr. Del smøret i biter og ha det i risottoen sammen med parmesanen. 
Rør til smøret er smeltet, smak til med salt og pepper og server. 
Jeg liker å ha litt nykvernet pepper på rett før servering. Beklager de dårlige bildene. Jeg hadde glemt å kjøpe nye batterier til kameraet, så da ble det mobilbilder...

2 kommentarer:

  1. Tror det må bli risotto denne uken også, gitt...

    SvarSlett
  2. Det er ingenting feil med det ;)

    SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)