mandag 6. desember 2010

Stekt ris med grønnsaker

Hvis du har rester igjen av ris fra dagen før og et lite utvalg grønnsaker i kjøleskapet kan du lage en kjempegod og rask middag og samtidig bruke opp restene. Hvis du i tillegg har egg og sesamolje tilgjengelig har du utgangspunktet for en god porsjon stekt ris :)
Dette trenger du til 1 stor porsjon:
- 1,5 dl ris
- 3 dl vann
- 1/2 ts salt

- 1/2 løk
- 20 g sukkererter
- 50 g mais
- 1/2 gulrot
- 10 cm purreløk
- 1 egg
- 1 ts sesamolje
- 2 ss peanøttolje
- salt og pepper

Slik gjør du:
Kok risen i lettsaltet vann dagen i forveien og la den kjøle seg helt ned. Spre den utover et serveringsfat eller lignende, dekk med plastfolie og la den stå i kjøleskapet over natten og fram til du skal bruke den. Dette er for å tørke risen slik at den ikke skal klebe seg sammen, da blir retten mye bedre!

Gjør alle forberedelsene før du begynner, for det går fort når du først er i gang med stekingen. Strimle løken og purreløken, skrell gulroten og skjær den i tynne skiver, snitt sukkerertene på tvers og hell vannet av maisen.Bland godt sammen egg og sesamolje og lag eggerøre i varm stekepanne. Rør hele tiden slik at det ikke svir seg. Ha den over i en bolle når den er ferdig.
Vask raskt av stekepannen og varm opp til svært høy temperatur. Ha i 2 ss peanøttolje og risen. Rør godt og fres den et par minutter. Vær forsiktig så ikke du brenner deg, risen spretter i oljen. Det kan være lurt å bruke et lokk som du løfter med jevne mellomsrom for å røre. Ha i alle grønnsaken og skru ned varmen på platen til middels. Rør rundt noen minutter til løken er blank, men ikke så lenge at den blir brun. Krydre godt med salt og pepper. Ha i eggerøren og rør den godt inn rett før servering. Enjoy!

4 kommentarer:

  1. Har nå prøvd det! Og det var kjempegodt! :D

    SvarSlett
  2. Søkte etter flied lice etter å ha vært i thailand, denne var meget bra! Mange gode oppskrifter her frøken..:-)

    SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)