torsdag 27. januar 2011

Kyllingsaus med ost

Jeg skulle egentlig lage en enkel saus med kyllingbuljong, men når jeg skulle finne fram ingrediensene viste det seg at jeg ikke hadde flere kyllingbuljongterninger igjen. Krise! Men med litt smaking og bruk av det vi hadde tilgjengelig ble det en veldig god saus likevel og alt ordnet seg. Sausen serverte jeg til pasta og stekt kyllingfilet. Jeg hadde også i litt av kraften fra stekingen av kyllingfiletene. Sett på lokk når filetene ettersteker, så får du litt væske i stekepannen som du heller over i sausen for det lille ekstra ;)
Dette trenger du til saus til 4 porsjoner:
- 1 ss margarin
- 10 cm purreløk
- litt rød paprika
- 1 hvitløksfedd
- 1,5 ss mel
- 2,5 dl vann
- 1 dl kremfløte
- salt og pepper
- revet ost etter smak (f.eks. Norvegia eller Jarlsberg)

Slik gjør du:
Finhakk purren ved å dele den nesten hele veien på langs og deretter skjære tynne skiver på tvers. Finhakk litt paprika og et hvitløksfedd. Smelt margarinen i en kjele på høy varme og ha i purreløken. La det surre noen minutter og tilsett paprika og hvitløk. La det surre ca. 1 minutt og dryss på mel. Ha i vannet og la sausen koke opp. Spe på med kremfløte og smak til med salt og pepper. (Nå kan du eventuelt ha i kyllingkraft). Varm opp til kokepunktet, ha i ost og rør den inn til den smelter. Server sausen straks over nystekt kyllingfilet og rykende varm pasta.

2 kommentarer:

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)